top of page

Timo Lounio

 

  • PSYKOTERAPEUTTI

  • TYÖNOHJAAJA

_edited_edited.jpg
KUKA OLEN

Olen kokenut psykoterapeutti ja työnohjaaja.

Asumme Karjalohjalla metsän ja pellon välissä yhdessä vaimoni, 4 koiran ja 6 kanan kanssa. Muutimme tänne maalle 2021 Espoosta.

Työskentelen tällä hetkellä psykoterapeuttina yksityisvastaanotolla Dosentintiellä Helsingissä sekä teen etäterapiaa.

Olen hyvin innostunut työstäni ja koulutan itseäni jatkuvasti pystyäkseni auttamaan erilaisista ongelmista kärsiviä ihmisiä.

Käytän työssäni ratkaisukeskeisen, kognitiivisen sekä myötätuntoterapian menetelmiä.

Tämä työ on opettanut minulle paljon elämän vaikeuksista, joissa toinen ihminen voi olla suureksi avuksi, kun tuntuu, että seinät kaatuvat päälle. Tavallisimpia asiakkaitteni vaikeuksia ovat mm. ahdistuneisuus, erilaiset pelot, masennus ja  parisuhteeseen ja perheeseen liittyvät ongelmat sekä työuupumisongelmat.

Psykoterapiassa ratkaisuja rakennettaessa tehtäväni on vahvistaa asiakkaan toiveikkuutta. Toiveikkuus on tehokas vastalääke sille voimattomuuden tunteelle, jota monet asiakkaat kokevat tullessaan hakemaan apua. 

Asiakkaiden kertoessa yksityiskohtaisesti siitä, minkä asioiden he haluavat olevan elämässään toisin ja miten se muutos voitaisiin saada aikaiseksi, asiakkaista tulee toiveikkaampia ja he alkavat luottaa enemmän mahdollisuuksiinsa.

Uskon siihen, että jokaisella ihmisellä on voimavaroja tilanteen muuttamiseksi, mutta joskus tilanne voi olla niin jumiutunut, että psykoterapiaa tarvitaan puuttuvan toivon ja uskon synnyttämiseen.

 

bottom of page